Doordeweeks voor 22.00u besteld, dezelfde dag verstuurd! Gratis verzending in Nederland en België.
september 09, 2021
Amandelolie, arganolie, jojobaolie, tea tree-olie… op het gebied van oliesoorten valt er in skincareland nogal wat te kiezen. Maar de ene plantaardige olie is de andere niet. Welke olie kies je voor welk huidtype en huidbehoefte? We zetten een paar populaire plantaardige oliesoorten op een rijtje!
Amandelolie
Met amandelolie kun je veel kanten op. Je verwijdert er make-up mee, kan het gebruiken als dag-, nacht- en oogcrème en het is een fijne olie tegen droge haarpunten. Niet alleen werkt amandelolie hydraterend, ook wordt de olie geroemd om zijn herstellende eigenschappen. Zo kun je een geïrriteerde, jeukende of verbrande huid goed behandelen met amandelolie. Laat amandelolie liever staan als je acne hebt: de olie kan dit huidprobleem verergeren. In amandelolie vind je volop vitamine A, B1, B2, B6 en E, zink en vetzuren. Heel fijn voor een droge, gevoelige of geïrriteerde huid.
Arganolie
Misschien wel een van de meest geroemde plantaardige oliesoorten: arganolie. Dit zogenoemde vloeibare goud zit bommetjevol omega 6-vetzuren, vitamine E, polyfenolen, squalaan en sterolen. Arganolie is een ster in vocht vasthouden, herstelt het de huidbarrière en werkt helend en zuiverend bij eczeem en acne. Arganolie wordt vaak verdund én goedkoop nagemaakt. Zeker weten dat je the real deal te pakken hebt? Kijk dan op de verpakking of je arganolie gecertificeerd is. Alleen dan heb je te maken met de pure, niet aangelengde variant, afkomstig van rijpe arganvruchten.
Avocado-olie
Avocado-olie is een rijke, volle oliesoort die als de beste hydrateert. De antioxidanten en vitaminen in avocado-olie gaan droogheid, roodheid en irritatie tegen en bieden verlichting bij eczeem en psoriasis. Verschillende studies toonden aan dat avocado-olie wondjes sneller doet herstellen en dat de vettige oliesoort de huid kalmeert en herstelt. Ook je nagels, haar en hoofdhuid krijgen een boost van avocado-olie. Dit is te danken aan de omega 3-vetzuren, vitamine A, C, D en E, lecithine en kalium die erin zitten.
Cactusvijgolie
Wordt vaak ten onrechte verward met arganolie. Maar guess what: cactusvijgolie bevat 150% meer vitamine E dan arganolie. Vitamine E is een antioxidant die de celvernieuwing stimuleert en vrije radicalen tegengaat. Om die reden is cactusvijgolie een goede keuze wanneer je de tekenen van (vroegtijdige) huidveroudering wil aanpakken. De vitamine K in cactusvijgolie kan donkere kringen oplichten en hyperpigmentatie tegengaan.
Druivenpitolie
Heb je een onzuivere huid? Druivenpitolie is jouw oliesoort. Deze lichtgewicht olie wordt snel geabsorbeerd door de huid. Omega 6-vetzuren gaan verstopte poriën tegen en geven de olie kalmerende, antibacteriële eigenschappen. Heb je last van acnelittekens of andere oneffenheden? De vitamine E in druivenpitolie kan ze vervagen. Kies altijd voor koudgeperste druivenpitolie; deze soort zorgt er – in tegenstelling tot verhitte olie – voor dat alle actieve ingrediënten intact blijven. In druivenpitolie vind je behalve omega 6 en vitamine E ook nog vitamine C, polyfenolen en sterolen.
Jojobaolie
Deze niet-vettige en lichte plantaardige olie kan pukkeltjes verhelpen. Jojobaolie laat een teveel aan talg in de huid oplossen, waardoor verstopte poriën verleden tijd zijn. En dan heeft de milde oliesoort ook nog eens kalmerende, bacteriedodende eigenschappen. De hoge concentratie vitamine E in jojobaolie zorgt ervoor dat de huid wordt beschermd tegen UV-stralen. Bovendien maakt het de olie langer houdbaar dan de meeste oliesoorten.
Kokosolie
Een droge huid wordt het meest blij van kokosolie. Maar niet alleen staat kokosolie bekend om zijn vochtbindende eigenschappen; ook maakt deze rijke oliesoort de huidbarrière sterker. Hierdoor kan de huid beter vocht vasthouden. Dit is ook dé olie die je in huis moet hebben wanneer je last hebt van roodheid, jeuk of eczeem. Onderzoek heeft aangetoond dat kokosolie kan bijdragen aan het verminderen van klachten ten gevolge van eczeem. Laat kokosolie liever staan als je onzuiverheden hebt, want kokosolie kan puistjes verergeren.
Macadamiaolie
Macadamiaolie staat bekend om zijn uitzonderlijk hoge hoeveelheid omega 7-vetzuren. Voor de huid is dat goed nieuws: deze essentiële vetzuren gaan tekenen van huidveroudering tegen en verlichten roodheid, wondjes en littekens. Van alle oliesoorten lijkt macadamiaolie het meest op huideigen talg, wat ‘m voor alle huidtypes goed te verdragen maakt. De squalaan in macadamiaolie stimuleert de celregeneratie en werkt hydraterend. Het vrij onbekende mineraal mangaan gaat schade door vrije radicalen (UV-straling, luchtvervuiling) tegen en geeft de collageenproductie een boost.
Moringaolie
Aan steeds meer crèmes, serums en bodylotions wordt moringa toegevoegd. Da’s niet voor niks. De oliesoort zit vol met vitamine A, C en E, omega 6-, 7- en 9-vetzuren, calcium en ijzer. Dit is goed voor de collageenproductie, het bestrijden van fijne lijntjes en het herstellen van kalmeren van beschadigingen. Moringaolie wordt heel goed opgenomen door de huid en maakt de huidbarrière sterker, waardoor je beter beschermd bent tegen luchtvervuiling en andere vormen van pollutie.
Olijfolie
Waar je in de keuken een gezonde keuze maakt door voor olijfolie te kiezen, geldt dit ook voor je huid. De combinatie van uitzonderlijk hoge concentraties onverzadigde vetzuren en verschillende vitamines maakt olijfolie een hydraterende, beschermende huidolie die je ook nog eens een gezonde glow geeft. Met olijfolie bescherm je je huid tegen invloeden van buitenaf, gezien de antioxidante werking van deze lichte olie. Tot slot staat olijfolie erom bekend ontstekingsremmend en bacteriedodend te werken.
Rozenbottelolie
Skincare-experts zijn het erover eens: rozenbottelolie is hot. De olie zit boordevol antioxidanten (vitamine C en E) en essentiële vetzuren die de huid beschermen, zacht maken en vochtbindend werken. Het is een perfecte oliesoort om deze periode in huis te halen, vooral vanwege zijn anti-uitdrogende en hydraterende effect. Maar ook wanneer je je doffe winterteint een boost wil geven, is rozenbottelolie een uitstekende keuze. De vitamine C verheldert de huid en kan hyperpigmentatie verlichten.
Tea tree-olie
Deze plantaardige olie gaat je vooral helpen als je een onzuivere huid hebt. Breng ‘m plaatselijk aan om pukkeltjes sneller te laten verdwijnen. Tea trea-olie werkt ontstekingsremmend en bacteriedodend, waardoor onzuiverheden snel verleden tijd zijn. Let er bij het kopen van pure tea tree-olie op dat de olie in een donker, glazen flesje zit. Bij (te veel) licht en plastic bederft de olie sneller.
Welke plantaardige olie is jouw favoriet?
Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd
juli 28, 2021
Waar je in de winter je huid het meest blij maakt met een volle, rijke moisturizer, mag het in de zomer lichter en luchtiger. Lees hier tips & tricks hoe je je huid de hele zomer goed gehydrateerd en koel houdt, een glimhoofd tegengaat én blijf je wegsmeltende make-up de baas blijft.
Gemiddelde leestijd: 5 minuten.
juli 08, 2021
Skincare is een broedplaats voor schimmels en bacteriën. Veel huidverzorgingsproducten bestaan voor een groot deel uit water, en daar gedijen bacteriën en schimmels bij. Om je skincare goed te houden, zijn conserveringsmiddelen key. Maar zijn deze ingrediënten echt nodig? En zijn conserveermiddelen goed of slecht? Lees hier alles over conserveermiddelen in skincare.
Gemiddelde leestijd: 4 minuten.
juni 08, 2021
Dermatologen en andere huidexperts zijn het erover eens: niacinamide is een geweldig skincare-ingrediënt. Niacinamide (ook wel vitamine B3 genoemd) doet wonderen bij roodheid en aandoeningen als rosacea, werkt hydraterend en houdt de talgproductie in bedwang, waardoor de kans op onzuiverheden een stuk kleiner is. Ook wij zijn fan van niacinamide in huidverzorging, en here’s why!
Gemiddelde leestijd : 4 minuten.