Doordeweeks voor 22.00u besteld, dezelfde dag verstuurd! Gratis verzending in Nederland en België.

Onze filosofie

LimberLux filosofie, knappe vrouw met gezichtsolie

 

We zijn van mening dat skincare producten en tools effectief, maar ook zacht en kalmerend voor de huid moeten zijn. Daarom gebruiken we alleen ingrediënten die een positief effect hebben op de huid of nodig zijn om de formulering te ondersteunen. We selecteren niet op basis van natuurlijk of synthetisch, omdat we geloven dat dit onderscheid niets zegt over hoe werkzaam het ingrediënt is. We vermijden wel potentieel schadelijke ingrediënten, zoals parabenen, ftalaten, geurstoffen, etherische oliën en uitdrogende alcoholen. En uiteraard zijn al onze producten cruelty free. 

 

Natuurlijk of synthetisch

We maken geen onderscheid tussen natuurlijk of synthetisch bij het selecteren van ingrediënten. Er zijn een hele hoop goede natuurlijke ingrediënten, zoals Aloë Vera of Arganolie, maar ook heel veel effectieve en veilige synthetische ingrediënten, zoals retinol, vitamine C of niacinamide. De laatstgenoemde zijn zelfs de meest effectieve en meest onderzochte skincare ingrediënten. We vinden het belangrijker om te kijken of ingrediënten echt iets positiefs doen voor de huid en niet schadelijk zijn. Aan de hand van wetenschappelijk onderzoek selecteren we zachte, verzorgende en effectieve ingrediënten. Door ons niet te limiteren tot alleen natuurlijke ingrediënten kunnen we de beste formules creëren die het beste van de twee werelden biedt.

 

Ingrediënten die we niet gebruiken

Wat we weglaten uit onze producten is net zo belangrijk als wat we erin stoppen, daarom zullen onze producten geen geurstoffen, etherische oliën, uitdrogende alcoholen, parabenen en ftalaten bevatten. Lees hieronder waarom we ervoor gekozen hebben deze stoffen niet te gebruiken in onze formules.

 

Geurstoffen en etherische oliën

Om huidverzorgingsproducten lekker te laten ruiken worden er vaak geurstoffen of etherische oliën aan toegevoegd. Geurstoffen en etherische oliën zijn de meest voorkomende oorzaak van een allergische reactie door huidverzorgingsproducten. Etherische oliën en geurstoffen zijn perfect voor geurkaarsen en aroma diffusers, maar hebben geen toegevoegde waarde in skincare.

 

Uitdrogende alcoholen

Er zijn goede en slechte alcoholen. De goede alcoholen worden vette alcoholen genoemd en beschermen de huid tegen uitdroging. De slechte alcoholen worden vaak toegevoegd aan skincare omdat het helpt de textuur van product te verbeteren. Het laat het product licht en gewichtloos aanvoelen. En het zorgt ervoor dat ingrediënten beter door de huid wordt opgenomen. Dit doen ze door de huid van de natuurlijke natuurlijke vetlaag te strippen. Het grote nadeel hiervan is dat de huid uitdroogt en geïrriteerd kan raken. De slechte alcoholen worden op het ingrediëntenlijstje aangeduidt met alcohol denat., ethanol of ethyl alcohol.

 

Parabenen en ftalaten.

Parabenen worden gebruikt om formules te conserveren. Ze voorkomen de groei van bacteriën en schimmels en houden producten langer goed. Onderzoeken hebben echter aangetoond dat ze de hormonale balans in het lichaam kunnen verstoren. Hoewel het effect waarschijnlijk niet zo groot is als vaak wordt beweerd hebben we wel besloten om het volledig weg te laten uit onze skincare.

 

Ftalaten worden gebruikt als oplosmiddel in skincare. Ook ftalaten kunnen de hormoonbalans verstoren. Een aantal ftalaten zijn al verboden volgens de Europese wetgeving, wij zullen de rest van de ftalaten ook niet gebruiken in onze huidverzorgingsproducten.

 

Klik hier om te shoppen in onze store.

 

Heb je een vraag of wil je advies over onze producten? Laat dan een berichtje achter op onze site of stuur een mail naar info@limberlux.nl.