Doordeweeks voor 22.00u besteld, dezelfde dag verstuurd! Gratis verzending in Nederland en België.
mei 23, 2021
Ineens waren ze daar: Gua Sha-stenen voor een stevige, verjongende gezichtsmassage. Deze gladde stenen van rozenkwarts, amethist of jade gebruik je om je gezicht, decolleté en hals een boost te geven – een massagetechniek die is komen overwaaien uit Azië, waar Gua Sha al eeuwen wordt toegepast. In dit artikel gaan we in op het ontstaan van Gua Sha, de verschillende technieken en de voordelen voor je huid.
Gua Sha = schrapen
Gua Sha (of guasha, zoals het in de Westerse wereld ook vaak wordt geschreven) komt oorspronkelijk uit de traditionele Chinese geneeskunde die zo’n 2000 jaar geleden al werd toegepast in Azië. Gua Sha is een massagetechniek waarbij een schraapmethode wordt gebruikt. Niet voor niets betekent Gua ‘schrapen’. De Chinezen geloofden duizenden jaren geleden al dat de schrapende massagetechniek klachten en ziekten uit het lichaam kon verwijderen. De oorspronkelijke techniek is zo stevig dat een Gua Sha-behandeling het lichaam rood kleurt en zelfs kneuzingen kan opleveren. Maar niet schrikken: Gua Sha zoals we deze nu in Nederland kennen, is er vooral op gericht de doorbloeding te stimuleren, de gezichtsspieren los te maken en het gezicht een healthy glow te geven.
Gua Sha voor je gezicht
Waar de traditionele Chinese Gua Sha zich vooral op het lichaam richt, zijn de Gua Sha-stenen die je op Instagram en in magazines voorbij ziet komen vooral bedoeld om jezelf een fijne gezichtsmassage te geven. De steen die je hiervoor gebruikt, is een platte Gua Sha-steen van natuurlijke rozenkwarts, jade of amethist. In combinatie met een gezichtsolie doet de Gua Sha-steen zijn werk het best; zonder olie is je gezicht te stroef om te kunnen masseren.
De voordelen van Gua Sha
Het is niet voor niks dat Aziaten al 2000 jaar weglopen met Gua Sha. De voordelen voor je lichaam en gezicht zijn enorm. Zo stimuleert Gua Sha de bloedsomloop, waardoor blokkades worden opgegeven en je huid een mooie rozige teint krijgt. Ook kan Gua Sha de contouren van je gezicht strakker maken, kunnen rimpels en fijne lijntjes worden verzacht en verbetert je huidtextuur. Een massage met Gua Sha helpt je gezichtsspieren ontspannen, waardoor Gua Sha niet alleen wonderen doet voor je huid maar ook een relaxed moment voor jezelf is. Wanneer je Gua Sha op de juiste manier toepast, maakt het ook het bindweefsel – dat dieper in de huid ligt – losser, waardoor je huid beter collageen kan aanmaken. Dit zorgt voor een gladde, glowy en jonge huid. Gebruik Gua Sha liever niet als je (open) acne of eczeem hebt.
Welke steen kies ik?
Gua Sha wordt gemaakt van onder meer rozenkwarts, jade, amethist, bian stone of metaal. De voordelen van edelstenen zijn echter nooit wetenschappelijk aangetoond, waardoor het materiaal van de Gua Sha-steen niet leidend is voor het resultaat dat een massage met Gua Sha kan opleveren. Wat wél belangrijk is, is de vorm van de edelsteen. Zo zijn er wing shaped Gua Sha-stenen, maar ook kun je kiezen uit de dolphin shape, S-shape en square shape. De meest voorkomende vorm is de wing shape, een vorm die je kan gebruiken voor je kin, kaaklijn en voorhoofd. Ga je voor een zachte massage onder je ogen? Dan biedt de dolphin shape uitkomst. Wanneer je voor een lichaamsmassage gaat is de S-shape prettig, terwijl de square shape perfect is voor de kaaklijn, jukbeenderen, het voorhoofd en onder de ogen.
Hoe werkt een Gua Sha-massage?
Aan de slag met een Gua Sha stone? Volg dit stappenplan en je zit goed:
Een massage met Gua Sha mag nooit pijnlijk zijn, maar kan de huid wel rozig maken. Dit hoort erbij en is een teken dat de doorbloeding aan het werk wordt gezet. Drink na een massage met Gua Sha veel water. Dit zorgt ervoor dat alle losgekomen afvalstoffen kunnen worden afgevoerd.
Gua Sha-steen schoonmaken
Na iedere massage maak je de Gua Sha stone schoon met warm water en een beetje babyshampoo of afwasmiddel. Reinig de steen grondig en laat ‘m vervolgens drogen aan de lucht. Maak de steen nogmaals schoon voordat je opnieuw gaat masseren. Er kunnen zich bacteriën op de Gua Sha-steen hebben verzameld en daar wordt je huid dan weer minder blij van.
Ben jij al bekend met Gua Sha? Laat ons je ervaring weten!
Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd
september 09, 2021
Amandelolie, arganolie, jojobaolie, tea tree-olie… op het gebied van oliesoorten valt er in skincareland nogal wat te kiezen. Maar de ene plantaardige olie is de andere niet. Welke olie kies je voor welk huidtype en huidbehoefte? We zetten een paar populaire plantaardige oliesoorten op een rijtje!
Gemiddelde leestijd: 6 minuten
juli 28, 2021
Waar je in de winter je huid het meest blij maakt met een volle, rijke moisturizer, mag het in de zomer lichter en luchtiger. Lees hier tips & tricks hoe je je huid de hele zomer goed gehydrateerd en koel houdt, een glimhoofd tegengaat én blijf je wegsmeltende make-up de baas blijft.
Gemiddelde leestijd: 5 minuten.
juli 08, 2021
Skincare is een broedplaats voor schimmels en bacteriën. Veel huidverzorgingsproducten bestaan voor een groot deel uit water, en daar gedijen bacteriën en schimmels bij. Om je skincare goed te houden, zijn conserveringsmiddelen key. Maar zijn deze ingrediënten echt nodig? En zijn conserveermiddelen goed of slecht? Lees hier alles over conserveermiddelen in skincare.
Gemiddelde leestijd: 4 minuten.